به گزارش ایرنا، پرویز کردوانی روز شنبه گفت: وضعیت آب در کشور بحرانی است و بدترین نقطه آن هم تهران است زیرا دیگر آبی در تهران باقی نمانده است و بسیاری از نقاط تهران هم آب زیرزمینی ندارد.
اگر وضعیت منابع آبی در تهران به همین روال پیش رود زمین فرونشست خواهد داشت و این مساله موجب میشود تا زیر لولههای آب و گاز خالی شود که قطعا شکستگی آنها را به همراه خواهد داشت.
کردوانی با بیان این که خالی شدن زیر زمین در تهران وقوع زلزله را هم به همراه خواهد داشت گفت: با این وضعیت قرار است 60 چاه جدید در تهران حفر کنند که این کار نیازمند بررسی و مطالعه بیشتری است.
در منطقهای مانند یزد که خشک و کویری است حدود 53 هزار حلقه چاه حفر شده در حالی که ظرفیت آن منطقه فقط 200 حلقه است.
پدر کویرشناسی ایران افزود: همچنین ظرفیت حفر چاه در شهرستان رفسنجان 70 حلقه است در حالی که هزار و 300 حلقه چاه در آنجا حفر شده است. وضعیت استان کرمان هم وخیم است و سالانه 6 تا 7 هزار هکتار از باغات آن خشک میشود.
وی نسبت به آلوده شدن آبهای موجود هشدار داد و گفت: هر چه میزان آب کمتر شود درصد آلودگی آن نیز افزایش مییابد.
کردوانی به ساخت و سازها در ارتفاعات تهران اشاره کرد و افزود: ساخت و ساز در ارتفاعات موجب میشود تا آبهای پایین دست آلوده شوند زیرا تمام فاضلابها به طور طبیعی از بالا به پایین سرازیر و وارد رودخانهها میشوند.
فاضلاب منطقه لواسان، اوشان فشم و توابع تهدیدی برای رودخانههای منتهی به سد لتیان هستند زیرا منطقه به طور طبیعی شیبدار است و ساخت و سازها در همین شیبها انجام میشود از این رو وارد رودخانههای پایین دستی شده و از آنجا پشت سد لتیان جمع میشوند.
چندی پیش موسسه ملی استاندارد اعلام کرده بود آب برخی مناطق تهران آلوده است و قطعا هر چه آب کمتر شود، میزان آلودگی آن بیشتر خواهد شد.
پدر کویر شناسی ایران با بیان این که به اعتقاد برخی کارشناسان 80 درصد رودخانههای کشور آلوده است گفت: منابع آب در تهران روز به روز کمتر میشود و این مساله آلودگی روز به روزی این منبع حیات را به همراه دارد.